{ "title": "Hakiki Zeytinyağı", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/Hakiki-Zeytinyagi-48.jpg", "date": "20.01.2024 10:44:34", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Hakiki zeytinyağı, Doğanın bir armağanıdır zeytinyağı. Zeytinyağının sayısız faydası vardır. Zeytinyağı alırken gerçek olup olmadığına bakmalıyız. Çünkü sahte ürünler sağlığımızı tehdit etmektedir.

Hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır?
Zeytinyağı ile ilgili hileler
Hakiki zeytinyağının faydaları nelerdir?
  • Zeytinyağı kabızlık, gut hastalığı, kansızlık, deri çatlamaları, yüksek tansiyon, damar sertliği ve kolesterol gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.
  • Çocuklarda zeytinyağı tüketimi beyin ve kemik gelişimini destekler.
  • Zeytinyağının sindirimi diğer yağlara göre daha kolay olmaktadır.
  • Bir ziyafet öncesi ve sonrası bir kaşık zeytinyağı tüketirseniz, içkilerden doğacak sarhoşluğu azaltır ve hazmı kolaylaştırmaktadır.
  • Kabızlık problemi yaşayan kişilerin sabah aç karnına 1-2 kaşık zeytinyağı tüketmesi faydalı olur.
  • Zeytinyağında A, C, E vitaminleri ve yararlı mineraller yer almaktadır.
  • Zeytinyağı osteoporoz ile savaşır.
  • Zeytinyağı tüketimi Alzheimer riskini azaltır.
Hakiki zeytinyağı hakkında bilmeniz gerekenler
  • Zeytiyağı üretiminde kullanılacak zeytinler tek tek elle toplanması gerekir.
  • Zeytinyağı üretiminde farklı bahçelerin zeytinleri ile karıştırmamak gerekir.
  • Yağ kaliteli olsa da pet şişelerde ve güneş ışığı altında bekletiliyorsa bozulma olasılığı çok yüksektir.
  • Zeytinler toplandıktan sonra kısa bir süre içerisinde sıkıma götürmek gerekir. Bu zeytinyağının kalitesinde önemli bir faktör olmaktadır.
  • Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen ve serin yerde, ağzı kapalı bir şekilde saklanmalıdır.
  • Hakiki zeytinyağının raf ömrü 18 aydır.
  • Sızma zeytinyağı taş baskı ile edilir. Bu sebeple içerisindeki besleyici unsurlar zarar görmemektedir. Riviera zeytinyağında ise yüksek basınç ve yüksek sıcaklık uygulanmaktadır. Bundan dolayı tüm olumlu özellikler kaybolmakta, hatta zararları olmaktadır.
Kolesterolde en düşük oran zeytinyağını yoğun olarak kullanan Ayvalık civarında olmaktadır. Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi yoğun olarak zeytinyağı tüketen ülkelerde kalp ve damar hastalıkları oranı çok düşüktür.
" } ] }