{ "title": "Kırma Zeytin", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/kirma-zeytin.jpg", "date": "19.01.2024 10:38:01", "author": "selma", "article": [ { "article": "Kırma Zeytin, Zeytin doğanın bir mucizesidir. Zeytin ağacı yüzyıllarca yaşayabilen bir canlıdır. Aslında zeytin yeryüzüne gönderilmiş bir hediyedir. Akdeniz efsanelerinde zeytinin adı \"Ölmez ağaç\" ya da \"Hayat Ağacı\" diye geçer. Kazılardan çıkan sonuçlar zeytin tarımının en az beş bin yıllık olduğunu göstermektedir. Zeytin bir Akdeniz ürünüdür. Zeytinin çok çeşidi vardır. Örneğin yeşil zeytin üç şekilde hazırlanır. Kırma, çizme veya bütün olarak saklanabilir.

Kırma zeytin olgunlaşmaya başlayan yeşil kararmamış zeytinlerden ilk yapılan en çabuk yeme olgunluğuna gelen zeytindir. Çekiçte ya da çekişte diye de bilinir, bu zeytin çabuk olgunlaşır. Bundan dolayı tüketiminin hızlı olması gerekir. Bu zeytinin faydaları ise yine saymakla bitmez. Kuranı Kerim'de adı geçen bitkilerden biridir zeytin. Kahvaltıların vazgeçilmezidir. Kırma zeytinin faydalarından bahsedelim.

Kırma zeytinin faydaları nelerdir?
Çok basit yöntemlerle evde yapılabilen kırma zeytininizi uzun süre küflenmeden saklayabilmeniz için bazı basit kuralları uygulamanız gerekir. Bu zeytinin küflenmemesi için pet şişede saklamalısınız. Zeytinleri 1 litrelik pet şişenin içerisine doldurun. Pet şişeniz mutlaka temiz olsun. İçerisinde ekmek kırıntısı olmamalı. Şişe içine konan zeytinlerin üzerine çiçek yağı ekleyin. Sadece çiçek yağı konulabilir. Diğer yağlar zeytinin tadını bozacaktır ve küfe sebep olacaktır. İyice kapağını sıkılayıp serin bir yerde muhafaza edin, beklemeye alınan bu zeytinler her gün çevrilmelidir. Böylece çiçek yağı bütün zeytinlere ulaşacaktır. 10 gün bu şekilde çevirmelisiniz, daha sonra iki haftada bir yapmanız yeterlidir.

İçindeki bazı maddeler
Bu zeytin temizlenip boylarına göre ayrıldıktan sonra büyük havuzlarda acılığı gitsin diye sudkostik eriği ile yıkanır. Ardından havuzdaki zeytinler temiz su ile üç dört defa yıkanır ve fıçılara doldurularak üzerlerine dökülen tuzlu salamura ile 2-2,5 ay bekletilirler bu, zorlu süreçten sonra sofralarımızda yer alırlar.
" } ] }