{ "title": "Siyah Zeytin", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/siyah-zeytin.jpg", "date": "19.01.2024 12:02:01", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Siyah zeytin, Zeytingiller familyasına ait olan ve Akdeniz iklimine özgü, yaklaşık 10 metre uzayabilen bir ağacın meyvesidir. Zeytin önce yeşil daha sonra siyaha dönüşür. A, C, E vitaminlerinin yanı sıra kolor, kalsiyum, protein ve kükürt gibi mineraller bakımından da zengin içeriğe sahiptir. Kahvaltıların yıldızı olan siyah zeytinin sağlık içinde çok faydalıdır.

Siyah zeytinin faydaları nelerdir?
Siyah zeytin nasıl saklanır?

Zeytin tuzluysa ve tuz tüketimi tercihe dilmiyorsa tuzunu atana kadar suyun içinde bekletilmelidir. Tuzsuz zeytin tüketimi sağlık açısından daha yararlıdır. Tuzu atılan zeytin bir kavanoza doldurulur. Kavanozun dibini hafif geçecek kadar su eklenir. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kadar mısır yağı eklenir. Son olarak kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılır. Bu şekilde serin bir yerde muhafaza edilebilir. Bu şekilde bekletilen zeytinlerin 10 gün boyunca ters düz edilmesi gerekir. Bu sayede eklenen yağ tüm zeytinlere eşit şekilde dağılır.

Siyah zeytin için zeytinyağı kullanılmamalıdır. Çünkü zeytinyağı zeytinin yumuşamasına ve çabuk bozulmasına yol açar. Bu nedenle salamura saklanacak zeytin için tercihen mısır yağı ya da Ayçiçek yağı kullanılmalıdır. Zeytinin küflenmemesi için saklanacak kavanozun plastik olması gerekir. 1 litrelik pet şişelerin içinde saklanabilir.
" } ] }