{ "title": "Yeşil Zeytin Sosu", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/yesil-zeytin-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 11:26:58", "author": "Ecehanım harzan", "article": [ { "article": "Yeşil zeytin sosu, kahvaltıların özellikle vazgeçilmezi olan besinlerden birisidir zeytin. Siyah ve yeşil zeytin sofrada olmazsa olmazlardandır. Bir de kendi zeytinini yetiştirip onları masalarda görmek bir başka tat verir zeytin severlere. Organik olan içine boya karıştırılmamış zeytinler tat olarak, görünüş olarak bile bir başka zevk verir yiyenlere. Zeytini sade sevmeyenler sofralara gelmeden önce bir de onu sosla hazırlayıp getirirler masaya. Sade yeşil zeytin yemektense ya da gelen misafirlerinize kahvaltıda sade zeytin sunmaktansa soslu olarak sunabilirsiniz. Hem tat olarak hem de görünüşe önem veriyorsanız bunu yapabilirsiniz.

Yeşil zeytin sosu için gerekli malzemeler
Yeşil Zeytin Sosu Nasıl Yapılır?

Kasedeki yeşil zeytinleri isteğe göre çekirdeklerinden ayıralım. Çekirdeği ayrılan yeşil zeytinlerin üzerine pul biber, karabiber, nar ekşisi ve zeytinyağını döküp karıştıralım. Servis tabağına alıp üzerine kabuklu bir şekilde ince dilimlenmiş limon koyalım. Ben içerisine kabuğu soyulmuş 1 adet domates de doğuruyorum size de tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }