{ "title": "Zeytinyağlı Bakla Yemeği", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-bakla-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 11:03:49", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı bakla yemeği: Zeytinyağı yağlar arasında en faydalısıdır. Zeytinyağı ile yapılan yemekler daha sağlıklı ve lezzetli olur. Zeytinyağı sade olarak içilebilir. Sarmalarda, salatalarda kısacası her yemekte vazgeçilmezdir.

Zeytinyağlı bakla yemeği malzemeleri
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğimize başlamadan önce baklalarımızı yıkayıp ayıklıyoruz. Ayıkladığımız baklalarımızı derin bir kaba alıyoruz. Üzerine bir adet limonun suyunu sıkıyoruz ve bir süre bu şekilde bekletiyoruz. Baklalarımızı limonlu suda bekletmemizin sebebi yemeğe kullanana kadar kararmaması için. Baklalarımız beklerken soğanımızı küp-küp doğruyoruz. Ocağa derin bir tava alıyoruz. Yağı tavaya koyup ısıtıyoruz. Sonra küp-küp doğranmış soğanlarımızı ısınan yağda kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine baklalarımızı ekliyoruz. İkisini birlikte yağda kavuruyoruz. Üzerine istenilen kıvamda tuz atıyoruz. Baklaların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Bu su çekilene kadar baklalarımızı pişiriyoruz. Su çekilmeye yakın bir kâsede yarım limonun suyunu ve unu karıştırıp yemeğimize ekliyoruz. Bu şekilde bir iki dakika daha kaynatıyoruz. Sonra ocağımızın altını kapatıp yemeğimizi tabağa alıyoruz. Üzerine dereotu döküp servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }