{ "title": "Zeytinyağlı Barbunya", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-barbunya.jpg", "date": "23.01.2024 04:37:26", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Barbunya; Arkadaşlar şimdi size zeytinyağlı barbunya tarifimi vereceğim. Barbunya sevmeyen arkadaşlarımız yapacağımız bu zeytinyağlı tarifimizden sonra umarız barbunyanın bu tarifini beğenir ve bundan sonra da yapmaya devam edersiniz. Dilerseniz tarifimi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunyaları kabuklarından ayırarak, kaynar suda siyah suyu çıkıncaya ve hafif yumuşak olana kadar (15 dk kadar) haşlayın. (Barbunyanızın cinsine göre değişebilir)

Soğanları yemeklik orta büyüklükte, biberlerinizi halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağınızın yarısını çelik tencere alın, soğanları ekleyin ve ardından yeşil biberleri de ekleyerek hafif kavurun. 2 tavla zarı büyüklüğünde domatesin kabuğunu soyarak tencere ilave edin. Bu sosu kapağı kapalı olarak 15 dk kadar pişirin.

Pişen sosa sıcak barbunyaları ilave edin, sıcak suyunuzu, tuz ve şekerinizi de ilave edin. Yaklaşık 40-50 dk kadar orta hararetteki ocakta, tencerenin kapağı yarım açık şekilde, suyunu çekinceye ve barbunyalar çatlayıncaya kadar pişirin. Yemeğinizi ocaktan indirmeye yakın kalan zeytinyağını ilave edin. 3-4 saat oda sıcaklığında bekletin.

Not: Taze barbunyamızı havuçsuz, sarımsaksız ve salçasız pişirmek evimizin senelerdir süre gelen geleneksel yöntemi. Tarifin, ekşimsi yaz domatesinin tadıyla ve domatese oranla dengeli ilave edilen kuru soğanıyla hafif çatlatılarak, zeytinyağının yakılmadan pişirilmesi önemli. Buna dikkat edelim. Ellerinize sağlık.

Afiyet olsun.
" } ] }