{ "title": "Zeytinyağlı Bezelye", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-bezelye(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:57:52", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı bezelye, çok sevilen bezelye yemeklerinden biridir. Pilavların yanına özellikle çok yakışan bir yemektir. Oldukça faydalı ve lezzetli bir yemektir. Lezzetli ve hafif bir yemek olduğundan sıklıkla da tüketilir. Sade bezelyeyle yapıldığı gibi içerisine patates ve havuç konularak da yapılabilir. Damak tadına göre et ya da kıyma ilavesi de yapılabilir. Damak tadınıza göre bu malzemeleri kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı bezelye yapmak için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı bezelye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı bezelye yapımı için bezelye havuç ve patatesler yıkanır. Soğan soyulur patates soyulur. Bir tencereye zeytinyağı alınır ve bir adet soğan küp-küp doğranarak tencereye ilave edilir. Ocağa alınır ve altı açılır. Soğan kavrulurken havuç ve patatesler küçük küpler halinde doğranır ve onlarda tencereye ilave edilir. Hafif kızarınca salça eklenir salça kavrulunca bezelyeler ilave edilir. Tuzu ve karabiberi eklenir. Birkaç dakika kavrulur ve ardından üzerini bir parmak geçecek şekilde su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }