{ "title": "Zeytinyağlı Börülce Tarifi", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-borulce-tarifi.jpg", "date": "18.01.2024 22:37:00", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı börülce tarifi, börülce taze fasulyeye benzeyen yeşil renkli ve oldukça ince yapılı bir bitkidir. Börülce içeriğinde bulunan demir ve protein gibi besin kaynaklar börülcenin besleyiciliğini artırır. Lifli yapısı sayesinde tüketimi sonucu bağırsak hareketleri hızlı hareket eder. Bu sayede sindirim kolaylaşır. Birbirinden farklı şekillerde tüketilebilir. Çoğunlukla sulu yemek şeklinde ve haşlanarak salatası ve turşusu yapılır. En çok da zeytinyağı kullanılarak pişirilen yöntemi tercih edilir.

Zeytinyağlı Börülce Malzemeleri
Zeytinyağlı Börülce Nasıl Yapılır?

Bir bıçak yardımı ile ya da elle kırılarak börülcenin baş ve uç kısımları koparılır. Daha sonra börülcelerin varsa kılçıkları alınır ve birkaç parçaya bölünür. Duru su ile iyice yıkanır. Sularının süzülmesi için süzgeçte konur ve bir kenarda bekletilir. Geniş bir tencereye zeytinyağı konur ve küp şeklinde doğranmış kuru soğanlar eklenir. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra inci kıyılmış sarımsaklar ilave edilir. Hemen ardından ayıklanmış börülceler ilave edilir. Üzerlerine tuz eklenerek soğanlarla birlikte kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Bu işlemden sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler börülcelerin üzerini komple kapatacak şekilde tencereye ilave edilir. Tüm malzemelerin üzerine zeytinyağı gezdirilir. Ardından küp şeker ve su ilave edilir. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }