{ "title": "Zeytinyağlı Brokoli", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-brokoli(1).jpg", "date": "19.01.2024 19:30:07", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Brokoli oldukça sağlıklı bir yiyecektir. Ne kadar çocuklar tarafından burun kıvırılan, yetişkinlerin çoğu tarafından gönülsüzce yenilen brokolinin içinde oldukça zengin vitamin ve mineral örgüsü bulunmaktadır. Brokoli karnabahar gibi var olan kökü üzerinde birçok brokoli bulundurmaktadır. Hafif bir akşam yemeği için ise oldukça doyurucu bir lezzet olan Zeytinyağlı Brokoli uzmanlar tarafından şiddetle önerilmektedir. Zeytinyağlı Brokoli istenirse sadece zeytinyağıyla sotelenmiş yapılabilir. Fakat ben size daha yaygın olan çeşitli sebzelerle lezzetlendirilmiş Zeytinyağlı Brokoliyi anlatacağım.

Zeytinyağlı Brokoli için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı Brokoli nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsak yemeklik olarak doğranır. Tencereye konulur. Sonra patates, havuç, brokoli büyük büyük ve küp-küp doğranır. Bu doğranan sebzelerde soğan ve sarımsağın üstüne konulur ve karıştırılır. 1 yemek kaşığı salça bir kâsenin içinde 1 bardak suyla ezilip sıvı bir karışım elde edilir ve bu da sebzelerin içine ilave edilir. Ardından üstüne 2 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edilir. İsteğe bağlı miktarda karabiber ve tuz eklenir ve 30 dakika pişmesi beklenir. Zeytinyağlı Brokoli servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }