{ "title": "Zeytinyağlı Brüksel Lahanası", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-bruksel-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 20:00:41", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Brüksel lahanası, Zeytinyağlı yemekler özellikle Ege olmak üzere birçok yörede yapılır. Hem çok doyurucu hem de çok doyurucu olur zeytinyağlı yemekler. Çok da sağlıklı ve tercih edilen yemeklerdir zeytinyağlılar. Neredeyse birçok sebzenin zeytinyağlı yemeği yapılır ve oldukça sevilir. Yine çok güzel bir zeytinyağlı tarifi vereceğim. Zeytinyağlı Brüksel lahanası çok sevilmez belki de ama en lezzetli olanıdır. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Malzemeleri
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

Brüksel lahanası için ilk olarak lahananın en dış yapraklarını soyun ve temizleyin. Daha sonra sirkeli suda biraz bekletin. O sırada soğanları halka şeklinde doğrayın. Soğanlar ile zeytinyağını biraz kavurun. Sarımsakları da 3-4 parçaya bölün ve onları da kavurun. Havuçları da jülyen doğrayın ve onları da 5 dakika kadar kavurun. Patatesleri de doğrayıp lahana ile 10 dakika hızlı ateşte kavurun. En son olarak salçasını, baharatları ve suyunu koyup 15-20 dakika pişirin. Biraz ılındıktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }