{ "title": "Zeytinyağlı Dolma İçi", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-dolma-ici.jpg", "date": "22.01.2024 00:57:57", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Dolma İçi; Öncelikle şunu belirteyim ki vermiş olduğumuz Zeytinyağlı dolma içi tarifini biber dolması, patlıcan dolması, enginar dolması, domates dolması, patates dolması gibi dolmaların hepsinde kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı Dolma İçi Malzemeleri
Zeytinyağlı Dolma İçi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayıp, el dayanabilecek kadar tuzlu sıcak suda ıslatalım. Daha sonra soğanları ince ince kıyalım. Büyükçe bir tencereye sıvı yağını alıp, içine ince kıydığımız kuru soğanları ve çam fıstıklarını ekleyip 1-2 sefer karıştıralım ve ocağı kısıp, tencerenin ağzını kapatalım. Soğanlar biraz pişince, tencerenin ağzını açıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar ve çam fıstıkları kavrulunca iyice yıkadığımız pirinçleri de tencereye ekleyip, hep birlikte bütün malzemeyi kavurmaya devam edelim. Daha sonra pirinçler de kavrulunca, daha önceden kabuğunu soyup kuşbaşı doğradığımız domatesi de tencereye ekleyip domatesler eriyene kadar kavuralım. Yeterince tuzunu, daha önceden ıslattığımız kuş üzümlerini, toz şekeri ve baharatları da ilave edelim. 1 su bardağı kadar suyunu ekleyip, tencerenin ağzı kapalı olarak suyunu çekmesini sağlayalım. Hazırladığımız dolma içi suyunu çekince, ocaktan indirelim. Daha sonra ince kıydığımız maydanozları, naneleri ve dereotunu üzerine serpiştirip, ağzı kapalı olarak iç harcımızı soğutalım. Bütün malzememizi harmanladıktan sonra, istediğiniz çeşit sebzeye doldurup ya da sarıp pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }