{ "title": "Zeytinyağlı Havuç", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-havuc.jpg", "date": "19.01.2024 11:42:00", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı havuç, hafif ara yemeklerden biridir. Oldukça pratik ve lezzetli yemeklerden biridir. Hafif bir yemektir. Diyet yemeklerinde de kullanılır. Fakat o zaman pirinç miktarı çok azaltılır ya da hiç konulmaz. Çok sevilerek tüketilen bu yemek oldukça da pratik olduğu için herkes tarafından sıklıkla yapılır. Şimdi bu yemeğin tarifine bakalım.

Zeytinyağlı havuç yapımı için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı havuç nasıl yapılır?

Zeytinyağlı havuç için ilk olarak havuçlar yıkanır. Bir adet kuru soğan soyulur ve doğranır. Doğranan soğan tencereye alınır ve üzerine zeytinyağı eklenir. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Zeytinyağı ile soğan kavrulurken havuçlar ister halka ister jülyen doğranır. Havuçlarda tencereye ilave edilir, 15 dakika kadar kavrulur. Ardından bir çay bardağı pirinç yıkanır ve süzülüp tencereye ilave edilir. Üzerine bir su bardağı kaynar su tuz ve şeker ilave edilir. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocaktan alınır. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }