{ "title": "Zeytinyağlı Kabak", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-kabak(3).jpg", "date": "20.01.2024 04:05:56", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Kabak; Arkadaşlar bugün de size yoğurtlamasını çok sevdiğimiz kabağın zeytinyağlı tarifini vereceğim. Beğeneceğinizi umut ederek tarifimi vermeye başlayayım. Şimdiden kolay gelsin.

Zeytinyağlı Kabak Malzemeleri
Zeytinyağlı Kabak Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakların kabuklarını kazıyıp kuşbaşı doğrayalım. Soğanları piyazlık doğradıktan sonra zeytinyağını tencereye alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra tencereye küp-küp doğradığımız domatesi, salçayı, tuzu ve şekeri de ekleyip 5 dk daha çevirelim. Bu sosumuzu hazırladıktan sonra kabakları da tencereye ilave edip, karıştıralım ve üzerine pirinci yayalım. Kısık ateşte suyunu çekip yağıyla kalana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp dereotuyla beraber servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }