{ "title": "Zeytinyağlı Kapuska", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-kapuska.jpg", "date": "18.01.2024 22:48:26", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Kapuska, birçok insan tarafından sevilmese de çok lezzetli bir yemektir. Genelde bu yemek askerlerin kabusudur. Sevmeyen insanların birçoğu daha hiç tadına bakmadan sevmediklerini söylerler. Bence bu yemeğe ön yargıyla yaklaşmadan tadına bir kez de olsa bakmalısınız. Birçok yapılış şekli vardır. Etli, kıymalı ya da ikisini de koymadan yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kapuska İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Kapuska Nasıl Yapılır?

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra lahanayı ince ince doğrayın. Ardından sivri biberleri ve domatesleri yıkayın. Sivri biberi isterseniz koymayabilirsiniz. Domates ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı da yemeklik şeklinde doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereye yarım su bardağı zeytin yağ koyun ve yağı kızdırın. Daha sonra kızan yağa soğan ve sarımsağı koyun. Pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğan ve sarımsağın üzerine lahanaları koyun. On dakika pişirin. Pişen lahanaların üzerine sivri biberleri koyun. Sivri biberler piştikten sonra domatesleri koyun ve çok az pişirin. Yemek suyunu bıraktıktan sonra pul biber, tuz ve karabiberi koyun. Yemek pişmeye devam ederken pirinci nişastasından arınana kadar yıkayın. Sonra pirinçle beraber iki su bardağı suyu tencereye koyun. Son olarak lahananın kokmaması için yarım limon sıkın veya kabuğunu koyun. Bu işlemlerden sonra yemeği yarım saat kadar daha pişirin.

Zeytinyağlı Kapuska yemeği hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }