{ "title": "Zeytinyağlı Kereviz", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-kereviz(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:04:56", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Kereviz; Hadi arkadaşlar bu seferde zeytinyağlı kereviz yapalım bende ilk kez denemiştim ve çok beğendim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Hadi tarifimi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Kerevizleri soyun ve dilimleyin. Kerevizleri kararmaması için limonlu su yapıp içinde bekletin. Patatesi soyun, kerevizlerden biraz daha ince olacak şekilde dilimleyin. Patates kerevize nazaran daha geç piştiği için daha ince dilimliyoruz. Yemeklik orta büyüklükte doğranmış kuru soğanı tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı su ilave edin ve soğanları yumuşayana kadar pişirin. Pişen soğanlara zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Julyen doğranmış havucu ekleyerek 2-3 dk. Daha kavurun. Dilimlenmiş olduğunuz patatesi ve limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri de tencereye ilave edin. İsteğe bağlı olarak kullanılan kereviz yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Portakal suyu, şeker ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıp yeme kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }