{ "title": "Zeytinyağlı Kurabiye", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 11:04:11", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Kurabiye, hafif, güzel ve kolay bir tariftir. Bu tarifte birçok kişinin şikâyetçi olduğu margarin tadı gelmemektedir. Bu yüzden birçok insanın yaptığı bir tariftir.

Zeytinyağlı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurmak için kullanacağınız kabın için sarısı ve beyazını ayırt ettiğiniz yumurtanın sarısını, toz şeker, yoğurt, Hindistan cevizi, zeytinyağı ve tereyağını koyun ve çırpın. Daha sonra buğday nişastasını ve kabartma tozunu eleyerek kaba koyun. Un ve kepeği de yavaş yavaş koyun ve yoğurmaya başlayın. Hamurun elinize yapışması geçene kadar yoğurun. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verin. Ortalama yirmi beş adet kurabiye çıkacaktır. Tepsiye yağlı kayıt yerleştirin. Şekillendirdiğiniz hamurları tepsiye çok sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Ayırdığınız yumurta akını hamurların üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak üzerine Hindistan cevizi serpiştirin. Fırını önceden 200 derecede on on beş dakika ısıtın. Isınan fırına kurabiyeleri atın. Kurabiyelerin üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak tadını alamayacağınız için kurabiyelerin soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }