{ "title": "Zeytinyağlı Kuru Fasulye", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-kuru-fasulye(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:14:29", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Kuru Fasulye, Kış aylarının vazgeçilmez ana yemeklerinden olan zeytinyağlı kuru fasulye özellikle pilavla birlikte tüketilen lezzetli bir yemektir. Anadolu'da sıklıkla yapılarak tüketilen bu lezzet asırlardan beri günümüze gelmiş bir yemek türüdür. Lokantalar ve evlerde ana yemek olarak sürekli yapılan zeytinyağlı kuru fasulye doyuruculuk özelliği nedeniyle birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Bu yemeği hazırlamadan 1 gün önce fasulye suyun içine koyulduğu takdirde yumuşak ve kolay pişmesi sağlanacaktır. Bugün sizlerle bu yemeğin hazırlanışını paylaşacağım.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Malzemeleri
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Bir gün önce su içinde bekletilerek şişen fasulye, bir tencere içerisine alınarak üzerine 4-5 bardak su eklenerek ocakta haşlanmaya bırakılır. Bu haşlanmanın tam anlamıyla sağlanması amacıyla bir çatal yardımıyla fasulyenin kıvama gelip gelmediği kontrol edilir. Haşlanan fasulye yıkanarak bir kenarda bekletilir. Bu arada orta boy bir tencereye zeytinyağı koyularak, ocakta yağ kızarınca üzerine ince kıyılan soğanlar atılarak, bir süre kızartıldıktan sonra küp doğranan havuçlar eklenir. Soğan kavrulunca üzerine fasulye ve su eklenerek karıştırılır. Bir kaba domates rendelenir üzerine salça, şeker, tuz ve pul biber eklenerek, karıştırılarak ocakta pişen fasulyenin üzerine eklenerek pişirilmeye bırakılır. Zeytinyağlı kuru fasulye pişince ocağın altında alınarak kaselere konulur üzerine bir tutam pul biber döküldükten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }