{ "title": "Zeytinyağlı Kuru Fasulye", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-kuru-fasulye(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:14:29", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Kuru Fasulye, Kış aylarının vazgeçilmez ana yemeklerinden olan zeytinyağlı kuru fasulye özellikle pilavla birlikte tüketilen lezzetli bir yemektir. Anadolu'da sıklıkla yapılarak tüketilen bu lezzet asırlardan beri günümüze gelmiş bir yemek türüdür. Lokantalar ve evlerde ana yemek olarak sürekli yapılan zeytinyağlı kuru fasulye doyuruculuk özelliği nedeniyle birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Bu yemeği hazırlamadan 1 gün önce fasulye suyun içine koyulduğu takdirde yumuşak ve kolay pişmesi sağlanacaktır. Bugün sizlerle bu yemeğin hazırlanışını paylaşacağım.