{ "title": "Zeytinyağlı Lahana Sarması", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-lahana-sarmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 22:02:48", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Lahana Sarması; Değerli arkadaşlar zeytinyağlı olarak genelde zeytinyağlı yaprak sarması çok meşhur bildiğimiz bir tariftir. Öyle olmasına öyle de zeytinyağlı lahana sarması da müthiş bir lezzet ben ilk defa denedim ve ailece tadına doyamadık bu tarifimi hemen sizlerle de paylaşmak istedim. Şimdi tarifimi vermeye başlayayım. Hadi kolay gelsin.

Zeytinyağlı Lahana Sarması Malzemeleri
Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle lahana yapraklarını elle ya da bıçak yardımıyla koparıp yıkayalım. Daha sonra geniş bir tencerede su kaynatıp lahana yapraklarını haşlayalım.
Geniş ve yayvan bir teflon tavaya zeytinyağını alıp, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Fıstıkları ve daha önceden yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra rondodan geçirdiğimiz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyerek suyunu çekene kadar kavuralım, ocağın altını kapatarak tencerenin kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar dinlendirelim. Kuş üzümünü ve daha önceden doğradığımız maydanozları ekleyerek iç harcını karıştıralım. Bu arada haşladığımız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keselim, sarılacak yerleri de uzun uzun keserek sarmaya hazır hale getirelim. Lahanaları dilediğimiz büyüklükte keserek hazırladığımız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirelim. Dinlendikden sonra ılık servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }