{ "title": "Zeytinyağlı Mantar Sote", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-mantar-sote(1).jpg", "date": "22.01.2024 10:23:10", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Mantar Sote, Ege bölgesine has bir lezzet olan zeytinyağlı mantar sote özellikle yemeklerimiz yanında garnitür olarak sunulmaktadır. İştah açıcı özelliği ile hazırlanması oldukça basit olan bir aperatiftir. Kültür mantarı veya doğal mantarla yapılmakta olup isteğe bağlı olarak pişirilerek veya çiğ olarak da tüketilmesi mümkündür. Zeytinyağlı mantar sote içerisinde bulunan baharat ve besinlerin kalorisinin düşüklüğü nedeniyle rejimde olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir yemek çeşididir.

Zeytinyağlı Mantar Sote Malzemeleri
Zeytinyağlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlar güzelce yıkandıktan sebze doğrama tahtasında iri iri doğranır. Akabinde kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkartılarak halka doğranır. Orta boy bir tavaya zeytinyağı koyularak kısık ateşte kızartılır. Kızan yağımızın üzerine doğranan biber ve mantarlar atılarak kısık ateşte pişirilir. Üzerine tuz ve pul biber serpildikten sonra ocaktan alınır. Bir kap içerisine koyulan yoğurt ve mayonez çırpılarak önceden iri kıyılmış maydanoz karıştırılır. Servis tabağı içine alınan sotelenmiş mantarın üzerine yoğurtlu karışımı dökülerek üzerine bir tutam pul biber dökülerek buzdolabında yaklaşık olarak yarım saat dinlendirilir. Dinlenen zeytinyağlı mantarlı sotenin üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz, limon veya sirke dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }