{ "title": "Zeytinyağlı Mantar", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-mantar.jpg", "date": "20.01.2024 23:12:52", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Mantar, Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen zeytinyağlı mantarın hazırlanışı oldukça kolay lezzetli bir yemek türüdür. Kalori değir bakamından yüksek olmayan bir yemek türü olan zeytinyağlı mantar. Özellikle formunu koruyan kişilerin mantarın doyurucu özelliği nedeniyle tüketmesinde fayda görülen bir besindir. Evlerde pratik olarak rahatlıkla yapılan bu lezzet ayrıca lokantalarda da satılmaktadır. Ege ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan zeytinyağlı mantar iştah açıcı bir yemektir.

Zeytinyağlı Mantar Malzemeleri
Zeytinyağlı Mantar Nasıl Yapılır?

İyice yıkanan mantarlar küp-küp doğranarak kararmaması amacıyla az miktarda sirke ve liman bulunan suyun içinde 10 dakika kadar bekletilir. Bir tavanın içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek önceden hazırlamış olduğumuz biberlerimiz halka doğranarak kızgın yağın içine atılarak kavrulur. Akabinde biberler biraz yumuşayınca mantar, sarımsak ve halka şeklinde doğranan soğanımız atılarak ocak üzerinde 5 dakika kadar pişirilerek mantarın suyunu vermesi beklenir. Mantar suyunu verince karabiber, şeker ve tuz atılarak zeytinyağlı mantarın baharatların özünü çekmesi amacıyla kısık ateşte yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Zeytinyağlı mantarımız pişince bir servis tabağına alınarak üzerine bir miktar kaşar rendelenerek önceden kıyılmış maydanozla süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }