{ "title": "Zeytinyağlı Patlıcan", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-patlcan.jpg", "date": "20.01.2024 15:09:00", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Patlıcan; Gerek günlük yemeklerimizde gerek misafir ağırlarken patlıcan yemeklerini çokça tercih ederiz. Türk yemek kültürünün ilk sıralarında olması da patlıcanı ne kadar sevdiğimizin bir diğer göstergesidir. Ben de şimdi sizlere zeytinyağlı patlıcan tarifini vereceğim. Hepinizin ellerine sağlık.

Zeytinyağlı Patlıcan Malzemeleri
Zeytinyağlı Patlıcan Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 4 parçaya bölelim, sonrasında küp-küp olacak şekilde dilimleyelim. Patlıcanları acılığı gitsin diye tuzlu suda yaklaşık 20 dk kadar bekletelim. Bu arada soğanları yemeklik orta büyüklükte doğrayalım. Yeşil biber ve kırmızı biberin içlerindeki tohumlu kısmı boşaltalım, doğrayarak hazır halde bekletelim.

Zeytinyağını tencereye alalım, soğanları ilave edelim, hafif pembeleşince biberleri de ekleyelim. Birkaç dakika kavrulduktan sonra daha önceden suyunu süzüp, yıkadığımız patlıcanları ekleyelim. Son olarak domates sosunu da ilave ederek karıştıralım ve yemeğin kendi suyunda pişmesi için tencerenin kapağını kapatalım.

Patlıcanlar yumuşayıp yeme kıvamına gelene kadar piştiğinde ocağı kapatalım. İster soğuk ister sıcak yiyebilirsiniz. Biz soğuk daha çok seviyoruz ama sıcak da güzel oluyor tercih sizin. Bu tarifte de domates sosu kullandım özellikle kış döneminde birçoğumuz o hormonlu domateslerden almıyoruz, yazdan hazırlayarak kış boyu tüketiyoruz. Sağlık açısından da sos kullanmanızı tavsiye ederim. Bu yaz sizde bizimle bu soslardan hazırlayabilirsiniz beğeneceğinize eminim.
" } ] }