{ "title": "Zeytinyağlı Pilav", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:45:03", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı pilav, diğer yağlar kullanılarak yapılan pilavlara göre çok daha hafif ve lezzetli olur. Oldukça sık yapılan yemeklerden biridir zeytinyağlı pilav. Hemen her sebze, et veya tavuk yemeğinin yanında pilav bulunması gerekir. Bundan dolayı sıklıkla pilav yapılır. Sadece bir pilav, yanına turşu ayran salata servisi yapılarak bir akşam yemeği hazırlanabilir. Lezzetli bir zeytinyağlı pilav tarifi verelim.

Zeytinyağlı pilav yapımı için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı pilav nasıl yapılır?

Zeytinyağlı pilav için ilk olarak pirinçler nişastası gidinceye kadar iyice yıkanır. Yıkanan pirinç süzgece alınır ve süzülmesi için bir kenara alınır. Zeytinyağı pilav tenceresine alınır ve üzerine şehriye ilave edilir. Tencere ocağa alınır. Ocağın altı kısık bir şekilde açılır. Şehriye kavrulmaya başlanır ve şehriyenin rengi dönünce pirinç eklenir. Pirinçte birkaç dakika kavrulur. Ardından beş su bardağı kaynar su eklenir, tuzu atılır ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince üzerine kâğıt havlu kapatılır ve kapağı kapatılıp yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }