{ "title": "Zeytinyağlı Pırasa", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-pirasa(1).jpg", "date": "21.01.2024 14:37:14", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Pırasa; Soğangillerden olan pırasa oldukça faydalı bir sebzedir. Bu nedenle pırasayı pişirmeyi ve çocuklarımıza yedirmeyi ihmal etmeyelim. Çocukların ve eşlerin önce ön yargılı olup yemedikleri pırasa yemeğini tattıktan sonra büyük ölçüde fikirleri değişmektedir. Limon sıkmak sizin tercihiniz fakat limonsuz gerçekten lezzetinde bir eksiklik olduğu belli oluyor. Yani pırasa yemeğinin asıl lezzeti ekşimsi olmasıdır. Şimdi dilerseniz bu tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri
Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?

Öncelikle pırasaların yeşil kısımlarını atıp temizleyin. Daha sonra uzunlamasına baklava dilimleri gibi bölüp, üç parmak eninde olacak kadar doğrayın. Su içerisine atın. Daha sonra soğanı halkalar şeklinde ince ince doğrayın. Yağınızı tencereye alıp, soğanı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Daha önceden yarım parmak uzunluğunda doğranmış havuçları ve iki adet ince doğranmış domatesle kavurun. Hepsini kavurduktan sonra pırasaları bu malzemenin üzerine ekleyin. 15-20 dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak kavurun. Daha sonra kapağı açın. Bir buçuk bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave edin. Yarım limon sıkarak karıştırın. Orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }