{ "title": "Zeytinyağlı Taze Fasulye", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytiny.jpg", "date": "21.01.2024 13:47:48", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Taze Fasulye; Bütün sebzeleri mevsiminde taze tüketmek istediğimiz gibi fasulyeyi de taze tüketmek isteriz. Hatta pazarda ya da manavda fasulyeyi alacağımız zaman bi tanesini kırıp taze sulu olup olmadığına bakarız. Buda işin espirisidir tabiki. Şimdi bende sizlere zeytinyağlı taze fasulye tarifimi vereceğim hadi başlayalım. Dilerim beğenirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin malzemeleri
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyeleri yıkayıp varsa kılçıklarını temizleyin ve istediğiniz gibi doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın. Yemeklik orta büyüklükte doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha önceden doğramış olduğunuz fasulyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 6-7 dk daha kavurun. Daha sonra 3 adet kabuğunu soyup doğradığınız domatesi ilave edin. 1 su bardağı su ekleyin. Fasulyeler pişinceye kadar tencerenin kapağını kapalı tutun. Ocaktan almadan önce tuzunu da ekleyin. Servis kaselerine almadan önce zeytinyağını da ekleyin. Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }