{ "title": "Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.zeytinyagli.gen.tr/images/zeytinyagli-tuzlu-kurabiye(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:41:15", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye; Çay saatlerinin ve günlerin vazgeçilmezi olan kurabiyeyi, tuzlu tarifiyle de çok beğeneceğinizden eminim. Hamur işlerini ağır bulanlar için zeytinyağıyla denedim ve inanılmaz lezzetli olan bu tarifi gönül rahatlığıyla yapmanız için, sizinle de paylaşmak istedim.

Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kâsenin içerisine, 3 yumurta beyazını kırıyoruz. Sarısını üzeri için daha sonra kullanıyoruz. Yumurtanın üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyip, iyice harmanlıyoruz. Daha sonra yoğurdu ve zeytinyağını da ekleyerek, hepsinin iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra unu azar azar ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip bir kez daha yoğuruyoruz. Hamuru on dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alarak, dilediğimiz şekli veriyoruz. Bütün hamur bitene kadar, aynı işlemi tekrarlıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serip, tuzlu kurabiyeleri diziyoruz. Daha sonra yumurta sarılarını çırpıp, kurabiyelerin bir yüzünü önce yumurtaya, sonra susama buluyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yüzü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine nemli bez koyup, 15-20 dakika bekletin. Daha sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }