Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı

Kuru patlıcan dolması zeytinyağlı, yöresel bir yemek çeşidi olan, kurutulmuş patlıcan ile yapılan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Ayrıca içerdiği zeytinyağı ile lezzetine lezzet katılarak daha enfes bir tat haline gelmektedir. Herkesin severek yiyeceği kuru patlıcan dolması zeytinyağlı içine konulacak olan malzemeler arasındaki çeşitli baharatlar ile de daha da lezzetli bir yemek çeşidi olma özelliğindedir.
Sofranıza koyup daha zengin hale getirecek olan kuru patlıcan dolması hem görselliği ile hem de damaklarda enfes bir tat bırakması ile çok tercih edilecek bir yemek çeşidi olmaktadır. İşte son derece lezzetli yapımı ile de pratik ve kolay olantarifin yapılışını beraber inceleyelim;

Kuru patlıcan dolması zeytinyağlı için gerekli olan malzemeler

  • 30 adet kuru patlıcan,
  • 400 gram yağsız kıyma,
  • 1 buçuk su bardağı pirinç,
  • 2 adet orta boy kuru soğan ve 6 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kırmızı pul biber, nane, kimyon
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Nar ekşisi

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 3 su bardağı kaynamış su

Kuru patlıcan dolması zeytinyağlı nasıl yapılır?


Öncelikle kuru patlıcanları bir tencerenin içerisine alın ve üzeri geçene kadar su ekleyip ocakta kaynamaya bırakın.
Kuru patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alarak, bir kabın içine soğuk su koyarak bekleyin. Öncelikle kuru soğanları küp doğrayın ve geniş bir kabın içerisine koyun. Aynı şekilde pirinci de sıcak suyla yıkayıp kuru soğanın içerisine koyun ve iyice karıştırın. Ardından kıymayı da ekleyin ve tüm malzemeleri iyice yoğurun. Sarımsakları ince doğrayarak malzemelerin içine koyun. Kırmızı pul biber, kuru nane ve kimyondan da biraz atarak yine karıştırın. Ardından biber salçası, domates salçası, nar ekşisi de eklenerek tüm malzemeleri iyice yoğurun. İsteğinize göre tuz ekleyip zeytinyağını da koyarak karıştırın ve bir köşede dinlemeye bırakın.

Kuru patlıcanları alarak hazırlamış olduğunuz iç harcıyla doldurmaya başlayın. Patlıcanların tamamını doldurmadan uçlarında biraz boşluk bırakın ve geniş bir tencerenin içerisine dizmeye başlayın. Artık sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir kabın içerisine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı ve kaynamış suyu koyarak hızlı bir şekilde salçalar eriyene kadar karıştırın. Kuru patlıcan dolmalarını dizmiş olduğunuz tencerenin üzerine ağır bir tabak yerleştirin ve hazırlamış olduğunuz sosu içine aktarın. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve kısık ateş üzerinde yaklaşık 45 dakika kadar kaynamaya bırakın. Arada sırada kontrol edin ve suyu azaldıysa su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra artık servis etmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine patlıcan dolmasından koyun ve isteğinize göre yoğurtla ya da maydanoz yardımıyla görselliğini ve lezzetini arttırabilirsiniz. İşte lezzetiyle severek yenilecek ve yapımıyla oldukça kolay olan kuru patlıcan dolması zeytinyağlı yemeğinin yapılışı bu kadar kolaydır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:18:41
Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bebeklere Zeytinyağı

Bebeklere zeytinyağı, Zeytinyağının bebeklere çok fazla yararı olduğu için bebeklere çok kullanılır. Gelişimin çağındaki bir bebeğin hem vitamin hem de miner...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması; Değerli arkadaşlar zeytinyağlı olarak genelde zeytinyağlı yaprak sarması çok meşhur bildiğimiz bir tariftir. Öyle olmasına ö...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma; Arkadaşlar geçmişten günümüze sofralarımız vazgeçilmezi olan zeytinyağlı dolma annelerimiz gözde yemeklerindendir. İçine koyduğumuz ç...
Devamını Oku

Zeytin Kaç Kalori?

Zeytin kaç kalori: Sabah kahvaltıların vazgeçilmezidir. Kahvaltıda peynir ve zeytin olmazsa olmazlardandır. Zeytin denilince ilk akla gelen siyah zeytin geli...
Devamını Oku

Zeytinyağı İçmek

Zeytinyağı içmek, sindirim sistemi sağlığını korumak için de eski çağlardan beri kullanılan bir yöntemdir. E ve K vitaminlerini barındırır. Kalsiyum, de...
Devamını Oku

Zeytin Tohumu

Zeytin Tohumu, Adına türküler yakılmış, bazen ekmeğe katık yapılmış olan zeytin, bununla yetinmeyip kutsal bir armağan olarak yağını da sunmuş bizlere. ...
Devamını Oku

Doğal Zeytinyağı

Doğal zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen herhangi bir katkı maddesi katılmadan doğal ortamda yapılan ve uygun şartlar altında ısıtılan ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz; Hadi arkadaşlar bu seferde zeytinyağlı kereviz yapalım bende ilk kez denemiştim ve çok beğendim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Hadi ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar; Evet arkadaşlar şimdide size oldukça faydalı sebzelerimizden biri olan enginar tarifimizi vereceğim. Enginarın tazesini ya da konse...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya; Arkadaşlar şimdi size zeytinyağlı barbunya tarifimi vereceğim. Barbunya sevmeyen arkadaşlarımız yapacağımız bu zeytinyağlı tarifim...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Patlıcan

Zeytinyağlı Patlıcan; Gerek günlük yemeklerimizde gerek misafir ağırlarken patlıcan yemeklerini çokça tercih ederiz. Türk yemek kültürünün ilk sıralarında ol...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma; Türk bayanlarımızın vazgeçemediği yaprak sarma sıkça yaptığımız yemeklerimiz arasındadır. Önemli misafirlerimiz geleceği zaman ya d...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması; Arkadaşlar ben zeytinyağlı biber dolmasını çok severim. Bu yüzdende sık sık yaparım. Hele o yazın yeni çıkan yerli biberlerle...
Devamını Oku

Zeytin Çekirdeği Yutmak

Zeytin çekirdeği yutmak, Zeytinyağının birçok faydalarının olduğu bilinmektedir. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Zeytinyağının ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye; Bütün sebzeleri mevsiminde taze tüketmek istediğimiz gibi fasulyeyi de taze tüketmek isteriz. Hatta pazarda ya da manavda fasulyeyi...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Fasulye

Zeytinyağlı Fasulye; Değerli arkadaşlar her yöremizin yemek kültürü farklıdır. Tabi her yörede fasulye daha farklı tariflerde yapılır. Ben şimdi sizlere gene...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Ispanak

Zeytinyağlı Ispanak; Arkadaşlar ıspanağın ne kadar faydalı bi sebze olduğunu hepimiz biliriz. Bu sebeple haftada bir pişirmeye özen gösterelim. Ben de ş...
Devamını Oku

Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelirmi

Zeytinyağı kabızlığa iyi gelirmi, Dengesiz beslenme sonucu oluşan kabızlığa zeytinyağı oldukça iyi gelir. Kabızlığın meydana gelme sebepleri arasında genelli...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kabak

Zeytinyağlı Kabak; Arkadaşlar bugün de size yoğurtlamasını çok sevdiğimiz kabağın zeytinyağlı tarifini vereceğim. Beğeneceğinizi umut ederek tarifimi vermeye...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya; Değerli arkadaşlar bugün de zeytinyağlı çeşitlerimiz arasında olan zeytinyağlı bamya tarifimizi sizlerle paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Ispanak
Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelirmi
Zeytinyağlı Kabak
Zeytinyağlı Bamya
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024