Zeytinyağlı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye

Zeytinyağlı fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Her yörenin yemek kültürü farklılık gösterse de zeytinyağlı fasulye, neredeyse herkesin bildiği ve sevdiği bir yemektir. Bu makalede, zeytinyağlı fasulye tarifini adım adım açıklayacak ve bazı püf noktalarına değineceğiz. Kolay gelsin!

Zeytinyağlı Fasulye Malzemeleri

  • 750-1000g taze fasulye
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 orta boy domates
  • 2-3 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve varsa kılçıklarını temizleyin. Ardından bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın.

Derin bir kapta, doğranmış soğan ve domatesleri güzelce harmanlayın. Çelik bir tencerenin ortasına bir domatesin yarısını yerleştirin. Etrafına bir sıra fasulye, bir sıra domates-soğan karışımı olacak şekilde dizin. Üzerine şeker ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ve zeytinyağının yarısını ilave edin.

Fasulyelerin dağılmadan pişmesi için, bir porselen tabağı tencerenin içine ters kapatın. Fasulyeler suyunu çekip yeme kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Pişme süresinin sonuna doğru kalan yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Ilık servis yapın.

Püf Noktaları

  • Fasulyeleri önceden haşlamadan doğrudan tencereye koymak, vitamin ve minerallerin kaybolmasını önler.
  • Porselen tabağı tencereye kapatmak, fasulyelerin dağılmadan pişmesini sağlar.
  • Yemeği bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz, lezzeti daha da artar.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Katade

11 Temmuz 2024 Perşembe

Zeytinyağlı fasulye yaparken porselen tabağı tencerenin içine ters kapatmamın nedeni ne olabilir? Fasulyelerin dağılmadan pişmesi için mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Katade,

Evet, porselen tabağı tencerenin içine ters kapatma yöntemi, genellikle fasulyelerin dağılmadan, daha düzenli ve eşit şekilde pişmesini sağlamak için kullanılır. Bu yöntem, fasulyelerin üzerine baskı uygulayarak su ve diğer malzemelerle daha iyi temas etmelerini sağlar. Böylece fasulyeler hem daha lezzetli olur hem de pişme süresince dağılmadan formunu korur. Ayrıca, bu yöntemle buharın dağılması engellenir ve yemek daha homojen şekilde pişer.

Sağlıcakla kal!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağı Bal Yumurta Saç Maskesi

Zeytinyağı Bal Yumurta Saç Maskesi

Zeytinyağlı Kapuska Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kapuska Tarifi ve Malzemeleri