Bir bıçak yardımı ile ya da elle kırılarak börülcenin baş ve uç kısımları koparılır. Daha sonra börülcelerin varsa kılçıkları alınır ve birkaç parçaya bölünür. Duru su ile iyice yıkanır. Sularının süzülmesi için süzgeçte konur ve bir kenarda bekletilir. Geniş bir tencereye zeytinyağı konur ve küp şeklinde doğranmış kuru soğanlar eklenir. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra inci kıyılmış sarımsaklar ilave edilir. Hemen ardından ayıklanmış börülceler ilave edilir. Üzerlerine tuz eklenerek soğanlarla birlikte kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Bu işlemden sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler börülcelerin üzerini komple kapatacak şekilde tencereye ilave edilir.
Tüm malzemelerin üzerine zeytinyağı gezdirilir. Ardından küp şeker ve su ilave edilir. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.