Bir gün önce su içinde bekletilerek şişen fasulye, bir tencere içerisine alınarak üzerine 4-5 bardak su eklenerek ocakta haşlanmaya bırakılır. Bu haşlanmanın tam anlamıyla sağlanması amacıyla bir çatal yardımıyla fasulyenin kıvama gelip gelmediği kontrol edilir. Haşlanan fasulye yıkanarak bir kenarda bekletilir. Bu arada orta boy bir tencereye zeytinyağı koyularak, ocakta yağ kızarınca üzerine ince kıyılan soğanlar atılarak, bir süre kızartıldıktan sonra küp doğranan havuçlar eklenir. Soğan kavrulunca üzerine fasulye ve su eklenerek karıştırılır.
Bir kaba domates rendelenir üzerine salça, şeker, tuz ve pul biber eklenerek, karıştırılarak ocakta pişen fasulyenin üzerine eklenerek pişirilmeye bırakılır. Zeytinyağlı kuru fasulye pişince ocağın altında alınarak kaselere konulur üzerine bir tutam pul biber döküldükten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.