Mantarlar güzelce yıkandıktan sebze doğrama tahtasında iri iri doğranır. Akabinde kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkartılarak halka doğranır. Orta boy bir tavaya zeytinyağı koyularak kısık ateşte kızartılır. Kızan yağımızın üzerine doğranan biber ve mantarlar atılarak kısık ateşte pişirilir. Üzerine tuz ve pul biber serpildikten sonra ocaktan alınır. Bir kap içerisine koyulan yoğurt ve mayonez çırpılarak önceden iri kıyılmış maydanoz karıştırılır. Servis tabağı içine alınan sotelenmiş mantarın üzerine yoğurtlu karışımı dökülerek üzerine bir tutam pul biber dökülerek buzdolabında yaklaşık olarak yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen zeytinyağlı mantarlı sotenin üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz, limon veya sirke dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.