Zeytinyağlı Sarma
Zeytinyağlı Sarma; Arkadaşlar hafta sonu sülalece pikniğe gittik. Her birimiz değişik lezzetler hazırlamıştık. Ben de zeytinyağlı sarma yapmıştım ve her zamanki gibi bütün yiyeceklerden önce bitti. Tabi bütün bayanlar üç aşağı beş yukarı sarma sarmayı bilirler. Şimdi bizler de mutfağa yeni girmeye başlayan genç annelerimiz için bu lezzetli tarifimizi paylaşalım.
Hepinizin ellerine sağlık.
Zeytinyağlı Sarma Malzemeleri- 1 kg tuzlu üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır?
İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın. Daha sonra tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Soğan biraz kavrulunca baharatları da ekleyerek daha önceden yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ekleyerek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ilave edin.
İç malzememiz hazır olduktan sonra yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak kadar örneğin, bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun ve yanlarını kapatarak sigara böreği misali sarın.
Sardığınız sarmaları tencereye düzenli bir şekilde aralarında boşluk olmadan art arda dizin.
Bütün yaprağı bu şekilde sarın. Hepsi bittikten sonra üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşimsi olmasını isterseniz 1 adet limonu kesip dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar daha önceden kaynattığınız sıcak suyu ilave edin ve sarmalar kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.
20.01.2024 13:00:37
Zeytinyağlı Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|