Zeytinyağlı Sarma Malzemeler;
- 1 kg tuzlu üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Zeytinyağlı Sarma Yapılışı;
İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın. Daha sonra tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Soğan biraz kavrulunca baharatları da ekleyerek daha önceden yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ekleyerek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan
sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ilave edin.
İç malzememiz hazır olduktan sonra yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak kadar örneğin, bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun ve yanlarını kapatarak sigara böreği misali sarın.
Sardığınız sarmaları tencereye düzenli bir şekilde aralarında boşluk olmadan ardarda dizin. Bütün yaprağı bu şekilde sarın. Hepsi bittikten sonra üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşimsi olmasını isterseniz 1 adet limonu kesip dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar daha önceden kaynattığınız sıcak suyu ilave edin ve sarmalar kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.