Zeytinyağlı Kapuska Zeytinyağlı Kapuska, birçok insan tarafından sevilmese de oldukça lezzetli ve besleyici bir yemektir. Genellikle bu yemek, askerlerin kabusu olarak bilinir. Ancak sevmeyenlerin birçoğu, tadına bile bakmadan bu yargıya varır. Bu yemeği ön yargılardan arınmış bir şekilde tatmanızı öneririm. Zeytinyağlı Kapuska, etli, kıymalı ya da tamamen etsiz olarak farklı şekillerde yapılabilir. Zeytinyağlı Kapuska İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Kapuska Nasıl Yapılır? Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra lahanayı ince ince doğrayın. Ardından sivri biberleri ve domatesleri yıkayın. Sivri biberi isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz. Domates ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı da yemeklik olacak şekilde doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereye yarım su bardağı zeytinyağı koyun ve yağı kızdırın. Kızan yağa soğan ve sarımsağı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğan ve sarımsağın üzerine lahanaları ekleyin. On dakika pişirin. Pişen lahanaların üzerine sivri biberleri ekleyin. Sivri biberler piştikten sonra domatesleri ekleyin ve çok az pişirin. Yemek suyunu bıraktıktan sonra pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Yemek pişmeye devam ederken pirinci nişastasından arındırana kadar yıkayın. Ardından pirinci ve iki su bardağı suyu tencereye ekleyin. Son olarak lahananın kokmaması için yarım limon sıkın veya kabuğunu ekleyin. Bu işlemlerden sonra yemeği yarım saat kadar daha pişirin. Ekstra Bilgiler Zeytinyağlı Kapuska, özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilen bir yemektir. Lahana, C vitamini ve lif açısından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, zeytinyağı ile yapılan yemekler daha sağlıklı ve hafif olur. Bu yemeği etli veya kıymalı olarak da deneyebilirsiniz. Her iki türlüsü de oldukça lezzetlidir. Zeytinyağlı Kapuska yemeğiniz hazır. Afiyet olsun. |