Zeytinyağlı Türlü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı türlü, birçok sebzeyle yapılan zeytinyağı ile de lezzetine lezzet katılan enfes tatta olan bir ana yemek çeşididir. Sebzelerin sote haline getirilerek yapılmasıyla damaklarda enfes bir tat bırakacak olan bu yemek yapımıyla da oldukça pratik ve kolay bir yemek çeşididir. Ayrıca içerdiği sebzelerle tam bir vitamin, mineral ve protein deposu olan bu yemek besleyici ve faydalı bir yemek türü olma özelliğindedir. Böyle besleyici ve lezzetli aynı zamanda da oldukça pratik ve kolay olan zeytinyağlı türlü yemeğinin tarifinin nasıl yapıldığını beraber inceleyelim;

Zeytinyağlı türlü için gerekli olan malzemeler
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet patlıcan,
  • 3 adet sivri biber,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 3 adet orta boy domates,
  • 5 diş sarımsak,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı kadar biber salçası,
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı toz şeker.
Zeytinyağlı türlü nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları soyarak küp doğrayın ve bir kabın içine koyarak tuzlu suda bekletin. Ardından bir tencerenin içerisine kuru soğanları doğrayarak birazda zeytinyağı koyarak ocağın üzerinde pişirmeye bırakın. Kabakları soyun ve küp-küp doğrayın, biberleri de ince ince dilimleyerek soğanın içine katın. Aynı şekilde patatesleri de küp doğrayarak tencerenin içine katın ve biraz kızarana kadar kısık ateşte pişirin. Domatesleri soyun ve küp doğrayarak bu tencerenin içine katın. Tüm malzemeler biraz sulanacaktır ve sulandığı zaman sarımsakları dilimleyerek tencerenin içine katın ve karıştırın. Domates salçası ve biber salçasını da ardından tencereye ekleyin ve salçalar eriyene kadar karıştırın. Yemek biraz kızarmaya ve suyunu çekmeye başlayınca suyu ekleyin isteğinize göre tuz ve toz şekeri de ekleyerek ocağın üzerinde kısık ateşte pişmeye bırakın. Tüm malzemeler yumuşamaya başlayınca ve kaynama süresi bitince artık servis etmeye hazır hale gelmiş demektir. Zeytinyağlı türlüyü bir servis tabağının içine alarak ince doğramış olduğunuz maydanozla da süsleyerek hem lezzetini arttırır hem de göze hitap etmesini sağlayabilirsiniz. İşte evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu kadar basit ve pratik olan zeytinyağlı türlünün tarifi bu kadar kolaydır. Sizde hemen deneyerek sofranızı daha zengin ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Türlü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Zeytin Kaç Kalori?

1 Zeytin Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Gebelikte Zeytin Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Zeytin Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Zeytin Budama Nasıl Yapılır?

Zeytin Budama Nasıl Yapılır?

Çizik Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır?

Çizik Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır?

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Zeytinyağlı Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Bakımı Nasıl Yapılır?

Zeytin Bakımı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zeytin Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6